Sunday, November 10, 2019

Breakfast kat Kelana Jaya


Tak pernah kami pergi breakfast
area Kelana Jaya.
Gara2 kawanku bagi whatsapp tempat
nak breakfast,
laju je diriku forward kat enZaf nak
try makan kat situ.
Dalam pukul 9 lebih kot kami sampai.
Takde la pagi sangat,
matahari dah terpacak tinggi
dan berpeluh sudah ok.

Nama kedai Lontong & such.



Akak Zahra nak makan nasi lemak katanya.



Aliah nak english breakfast.
Kemain anak dara ni..omputih sgt.
Ariq pun makan sama gak ngan Aliah.



Order roti jawa eh betul ke namanya,
ingat2 lupa plak.



Kalau ditengokkan rupanya,
lebih kurang macam english breakfast.
Bezanya takde sosej aje.

Dan ai ofkos la makan lontong.



Tp sayang lontongnya tak berapa nak kick sgt.
Kuahnya macam kurang rasa.
Tgk warna pun pucat sikit
kalau tambah serbuk kunyit,
mau naik warna tu lg hehe
Dan ofkos tambah santan bg berlemak lagi kuahnya.
Bahan dia ai suka sbb byk
puas hati bab tu.
Mungkin hari kami makan ni
kurang sedap.. rezeki tidak
menyebelahi kami agaknya.

Tapi makanan yg lain tu mmg sedap.
Licin pinggan anak2 hehe

Sempat ambil gambar anak dara berdua ni.



Kalau nak ke tempat ni,
waze aje la ke selera wawasan.



Petang sket kami ke Giant.
Beli brg dapur.



Bukan senang nak dpt gambar Qaireen senyum.
Tu pun blur sket,
sbb tak reti dok diam.



Jadila dari takde.

2 comments:

Sheila Arshad said...

lontong kalau pucat mmg kurang feel kan.

Nurhayati said...

itula.. warna main peranan juga kan selain dari rasa hehehe..