Wednesday, November 13, 2019

40th Wedding Anniversary


Pada 26hb Oktober yang lepas, makan malam dengan family ai. Tempat makan diuruskan oleh adik-adik Nani dan Yusreena. First time kami makan kat Boss Daddy. Kedai makan stail steamboat buffet. Yang pasti kedainya dekat ngan rumah ai Kota Damansara hehe Dekat KD ni memang banyak kedai makan. Siapa suka jalan-jalan cari makan, elok la datang ke KD ni :)

Kali ini bukan setakat makan malam biasa-biasa aje, tujuannya untuk sambut hari ulangtahun perkahwinan buat mak & abah. Tiap kali ulangtahun perkahwinan tiba memang kami sambut walaupun sekadar di rumah. Cuma tahun ni berbeza sedikit sebabnya adik-adik ai nak ajak boyfriend join sama. Tapi sayang adikku Hana tak dapat join makan-makan ni. Huhuhu tak complete satu keluarga Yusof.



Ada 2 orang bakal menantu pun ada turut makan bersama. Lupa nak pow dorang bayarkan hahaha First time ai bersemuka dengan boyfriend Nani. Dia ni jenis tak pernah beritahu pun ada special. Tup tup bawak terus. Pandai ya rahsiakan dengan kaklong dia. Boyfriend Yusreena pula memang dah lama kenal. Sama belajar kat Poli.



Anak-anak ni suka steamboat stail buffet ni. Dorang ni akan pergi kat tempat makanan ulang la sepuloh kali pun takpe. Macam-macam mereka ni akan bawa ke meja. Tapi awal-awal lagi ai dah pesan syaratnya tak boleh ambil portion banyak melimpah ruah atas pinggan. Sikit je sudah. Nanti tak habis membazir pula.

Kemain akak Zahra masak. Untuk Mummy katanya, tapi kenapa mulut tu muncung-muncung meniup makanan. Nak bagi sejuk ye hihi



Yang sorang ni pun rajin masak juga, ai hanya rajin makan. Thank you Yang! ;)



Boleh tahan juga la buffetnya, macam-macam menu disediakan. Untuk harga dewasa RM20 lebih, lebih kurang RM30 la. Kanak-kanak ai tak berapa ingat pula, tapi tak lebih dari RM20 kalau tak silap. Boleh tengok kat Facebook untuk lebih details. Search saja Boss Daddy. Lepas makan-makan, apa lagi. Sesi bergambar la kami.

Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang ke-40 Mak & Abah!!! Semoga berkekalan hingga ke Jannah, diberi kesihatan yg baik dan diberkati oleh Allah S.W.T.



Adoiii sebak pula tengok muka orang tua kita ni. Along sayang sangat-sangat mak & abah. 40 tahun dah usia perkahwinan mereka, Alhamdulillah masih utuh ikatan mereka. Secara tak langsung, anak sulong dorang pun bakal mencecah angka 4 hehehe

Gambar kami sekeluarga.



Gambar dengan adik beradik. Angah je takde kira Qaireen wakilkan la. Padahal sikenit tu dah start meragam, tak nak orang lain dukung. Masa waktu tu pun dah pukul 11 malam lebih, dah lepas waktu tidur dia. Buat apa semua tak kena.



Bergambar semua sekali. Terima kasih 2 orang bakal menantu tu datang memeriahkan majlis. Along doakan adik-adik cepat kahwin. Semoga keluarga ni makin bertambah besar dan bahagia selalu.



Sayang semua!!

3 comments:

Sheila Arshad said...

Alhamdulillah... sebaya umur ammi umur perkahwinan mak & ayah.
Semoga terus berkekalan hingga ke akhir hayat dan dilimpahkan kesihatan yang baik, anak cucu yg soleh dan solehah.

mmg theme baju anak cucu warna putih ye?

Nurhayati said...
This comment has been removed by the author.
Nurhayati said...

tema putih ni mmg adik ai punya plan. Kita ikut aje hihi