Tuesday, October 3, 2017

Pergi Balik Kemaman


Zaf ajak gi Kemaman balik hari.
Terkejut ai bila dia cakap gitu.
Yerla dah kenapakan...
jauh tu nak drive.
Tapi dia sanggup..kita lagi la.
Bab makan okay aje kan.

Sebelum ni ada cakap dgn dia,
terasa nak makan sata.
Zaf cakap takde sata yg sedap kat sini.
Tapi lama dah bgtau.
Tak sangka plak dia nak bwk sampai ke Kemaman.

Jadi ni la dia..
ke Kemaman kami kerana sata hehe



Kami bertolak pun takde la pagi sangat,
dlm pukul 10 lebih.
Tu pun stop singgah lunch dulu
sepanjang perjalanan...

Dalam pukul 3 lebih tak silap
sampai la kami ke Che Wan ni.



Walaupun datang bukan cuti sekolah,
dekat pukul 5 sata dah habis kat
Che Wan ni okay.
Ramai betul yg makan sini,
apentah lagi yg bungkus.



Pernah sekali pergi sini,
masa cuti sekolah,
pukul 3 dah habis sata.
Sbb ada 3 buah bas rombongan dari mana ntah,
borong macam ape.

Aliah makan sata.
Ariq & Zara je tak.
Dorang dua makan kopok lekor.



Dah puas makan berpinggan-pinggan,
ready balik kl plak.
Sblm tu harusla berbungkus2 bekalan bawak balik.

Oh kami singgah lagi kat Aziz Sata plak.
Tuk bungkus lagi haha
Beli skali tuk parents ai & pil.

Aliah cakap,
jauhnya kita pergi makan mummy.
Dorang ingat bila dah jauh2 ni tido hotel hihi
punah harapan korangkan :p



Sblm balik umah kami singgah umah mak & mak mertua,
hantar sata :)

Pukul 12 sampai umah.
Terbongkang masuk tido masing2.
First time wat keje gini.
Thank you enZaf.

No comments: