Friday, May 27, 2016

D.I.Y Flower Bouquet Untuk Cikgu Sekolah


Harini ada Sambutan Hari Guru
kat sekolah Zara.
Semalam baru terhegeh2
ai mencari barang.
Sebelum amik Zara kat sekolah,
singgah Giant jap.

Masa tu la jugak baru pikir nak bagi apa.
Serious blur giler.
Habis satu giant tu tawaf.
Masuk kedai ni tgk takde berkenan.
Dalam 3-4 kedai keluar kosong je.
Last2 masuk hypermarket.

Ni la barang2 yg dibeli.



2 kenit ni sempat la paw
Mummy buku warna sorang satu.



Malam baru start buat hadiah ni.
Semangat anak dara ni,
tulis kad kat cikgu2 dia.



Dia potong kertas, plastik,
tape semua.
Ai tolong2 susunkan aje.



Ni la hasilnya.
Selitkan sekali cokelat,
gula dengan bunga tu.
Ikutkan Zara dia nak bunga sunflower,
tapi takde plak.



Main hentam je buat,
takde pun ikut tutorial mana.
Belasah je la.
Harap cikgu2 dia suka la kan.

Esok dah start cuti sekolah yeyyyyyyy
Bole berehat2 sampai lebam,
tak pun nak cepat2 habis cuti
sbb hari2 akan dgr dorang bertiga ni
gaduh baik gaduh baik haha
Itu yg pasti :p

Cuti ni pun kami tak plan ke mana.
Kalau tak de pun takpe,
tp kalau ada lg bestla kan.

Budak2 ni naik sekolah pun,
dah puasakan.
Bestnya nak puasa.
Cepat betul masa.
Dah nak masuk bulan 6,
setengah tahun dah wei.

Okay panjang lak mengomel.
Selamat bercuti kawan2!!


2 comments:

mummy_ayu said...

Ook la tu..comei jer..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)