Tuesday, March 15, 2016

Mencari Roller Blades kat GM


Sejak Aliah cuba pakai roller blades Zara,
dia pun nak juga satu.
Time akak dia sekolah time tu la
peluang tuk dia main.
Main dalam rumah je pun.
Kelakar Aliah ni sbb dia byk kali jatuh,
lambat pandai sket imbangkan badan.
Zara tu kejap je,
mungkin sbb dia dah besarkan.
Aliah baru 5 thn (bulan 9 baru 6thn hihi)
dah kira pandai la tu.
Mummy ko main roller blades masa tingkatan 4 okey.
Dah tua baru dapat main hihi

Kebetulan kawan ai Zalia pun
bgtau kat GM ada jual RB murah,
harus la kami ke sana membelinya.



Dah ke sana harusla membeli barang lain juga.
Beli towel je pun,
tuk anak2 ni.
Masing2 dapat towel katun kegemaran dorang,
dah seronok habis la tu.



Survey RB tiap kedai.
Harga sama je ok masa belikan Zaranya
kat Kelantan.
Bagus.. tak yah beli jauh2,
kat GM je pun dah sama je.
Dan bole dapat murah lagi.



Seronok la Aliah dapat RB.
Dia nak sama brand cam akak dia jugak.



Dah dapat apa dia nak,
okay je la muka tu.
Cuba tak dapat beli,
muncung tu leh buh hanger.



Zara nasib jenis paham bahasa.
Dia mmg dari kecik lagi jenis paham,
bila kita kata tak de beli.
Memang takde beli.
Tapi Aliah mmg jenis tak paham bahasa.
Letih okay nak explain ngan dia.
Selalu buat hati Mummy menggelegak hahaha



Sblm balik,
singgah beli air.



Lemon, limau, manggo
dan seangkatan dgnnya
serahkan pada Aliah.
Dia mmg suka sangat bercitrus ni.

Last2 Mummy yang kena habiskan.
Punya la besar Daddy beli huhu

Balik rumah terus pakai okey,
tak sabar dah.
Aliah pilih warna merah.
Tak nak sama ngan akak dia pink.



Roda depan RB ni berlampu bila main.
Kalau main malam mmg cantik nampak lampu tu.
Daddy dia cakap nanti nak beli
roda lampu2 tukarkan semua roda ada lampu.
Kemain lagi kan.

Ariq beli lightsaber.



Habis dia belasah kakak2 dia ngan menda alah tu.
Berlari2 akak dia kena kejar.
Daddy pun kena juga.
bertuah punya anak.

4 comments:

annapeje said...

amboi pandai nyer aunt anna sampai sekarang x pandai main sbb dlu x mampu nk beli ahaha tunggu farina beso sket jek la beli sbb abang2 semua takot wakakaka good job ariq pedangkan mommy skali wkakaka

hani a.bakar said...

Assalamualaikum. Puan boleh share harga RB tu? 😊

hani a.bakar said...

Assalamualaikum. Puan boleh share harga RB tu? 😊

Nurhayati said...

Harga rb dlm rm100-rm120. Bergantung pd brand, kualiti dan aksesori lain ;)