Wednesday, May 13, 2015

Last Day kat Jakarta


Cam biasa breakfast kat hotel.
Ingatkan sblom breakfast
nak bawak budak2 swimming,
tp tak larat,
xbole bangun.
Budak2 pun tak bangun.
Zaf plak xbape sihat.
Dia kena selsema & nak demam.

Tgahri checkout dan terus ke Plaza Indonesia.
Lunch kat Restoran Sari Ratu.



Antara lauk yg dihidangkan.
Tapi tak la makan semua.
Giler ke apakan.



Dorang mmg konsep hidang atas meja siap2.
Pastu kira lauk apa yg kita sentuh je.

Makan kenyang2 sblom balik.
Tapi ai rasa Sari Ratu kat Malaysia kita
lagi sedap dari sana. ;)



Lepas makan kami ke Thamrin City.
Pegi jalan kaki dr Plaza Indonesia
ke Thamrin gila penat ok.
Panas berpeluh2 macam apa huhu

Lupa nak amik gambar katt Thamrin ni.
Kat sini tempat jual,
tudung, telekung.
Macam2 la pakaian lain.
Sempat la beli telekung tuk ai & Zara.
Zara ai beli yg plain.
Corak2 banyak la.
Tapi Hello Kitty la
Frozen la apa la,
mana leh wat solat ada karakter ni.
Pelik leh wat telekung.

Habis situ,
baru kami gerak ke airport.
Flight kul 7 lebih.



Balik ni dorang dapat
colouring book.
Seronok la sambil tgk movie masing2.
Ariq je balik ni wat perangai.
Kejap nak ai kejap nak daddy.
Dia dah sengal dlm flight.



Sampai KLIA dalam kul 10lebih kot.
Dorang semua segar bugar.
Takde langsung rasa penat.



Sementara tunggu Zaf solat.
Harusla bergambar lagi.



Dah la tgh nak slimkan peha
yg besar tu seksa,
pegi plak Jakarta makan je.
Memang harapan la kembang lagikan hahaha
Kalau la bole hiris lemak kat peha tu
macam hiris daging kan best.
Mau 3-4kilo dapat ni :p

4 comments:

DaZzlingLilLy said...

kat thamrin selesa jugak kan shopping sebab ada aircond..heheh

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

annapeje said...

nampak sangat ko kepenatan huhu muka x bermaya jerk ..tapi x per seronok dan gumbira hehe

Zaila Mohamad said...

takpe Ti janji bahagia *alasan yang akus elalu guna

eh tp kalau ko nk cuba minum GC Tea tu memang akan turun berat badan tau

eh terpromote lak :P