Friday, June 20, 2014

Layan Sejuk


Sabtu lepas tetiba Zaf ajak gi Genting.
Pas Asar kami gerak.
Cuaca panas2 skang ni memang best la kan
nak pegi tempat sejuk.

Dalam kul 6 petang kami sampai.



Jalan2 kat taman luar dulu.



Bagi dorang main berlari sana sini.
Nak kata sejuk sgt pun xde la.
Just nice je.



Eddie, kawan baik Zaf pun join skali.
Dia keje kargo jarang jumpa.
Bila cuti tu ajak la skali.
Sambil tu leh jadi babysitter budak2 haha
Dorang pun ok je.



Pas solat Maghrib dinner kt Marrybrown.
Budak ni xnak makan,
xsabar nak naik ride.



Menda pertama naik ape namanya ntah.
Naik kapal pusing keliling indoor.
Aliah gayat haha



Zara mmg suka,
sbb dia yg request.



Pas habis tu konon nak masuk snowworld.
Skali Ariq tak lepas plak.
Baby tak leh masuk,
ikut had tinggi 90cm ke atas.
Ai suh je Zaf bawak akak2 dia masuk,
dia kata tak nak la sbb nanti lama ai nak tunggu.



Ai n anak2 naik train,
Ariq excited siap ckp "choo" "choo"



Tak besar pusingnya,
tapi 3 kali round le.

video

Naik kete ni request dari Aliah.



Ariq first time jejak kaki
kat Genting.
Sronok dia jakun sbb tempat sejuk,
n byk mainan hihi



Dah habis main kat indoor,
kami gi minum dulu sblom balik.
Zaf gi beli air kat Starbucks.
Ai beli eskrem BR budak2 nak.
Sejuk2 makan eskrem, sabar je la.

Kami lepak kat kolam air depan Resort World Genting.
Giler ko...
sejuk nak mamposss
Zaf kata ha ni baru betul2 layan sejuk.



Lama gak duduk situ,
sampai Zara nangis sbb tak tahan hahaha
Pastu baru kami gerak balik.
Agaknya kalau dia tak nangis lama lagi kot.
Time tu pun dah kul 11 lebih.

Ariq rileks je,
makan eskrem sampai habis.
Makan sambil gelak2 hahaha


2 comments:

annapeje said...

muahahha best nyer weh bila tah laki aku nk bawak :P aku rasa memalam jew sejuk siang biasa2 jew kan

Nurhayati said...

cuaca skang panas, siang kat luar pun xle sejuk giler tp best la angin sejuk sedap2 je nak lepakkan. cuba lepak kat luar skang, rentong kulit haha.