Friday, August 3, 2018

Accident Time Pregnant


Accidentnya dah lama
tapi nak buat kenangan
sebelum delete gambar dalam phone. :)

Accident ni masa pregnant 4 bulan.
Hari Jumaat masa tu ai
nak hantar Zahra Aliah ke sekolah.

Kena langgar bontot kereta.
Sebenarnya kereta dalam keadaan berhenti pun.
Memang lama dah berhenti sbb
trafik lite merah.
Tetiba je kena hentam.
Yang langgar tu lelaki.
Dia sendiri admit memang salah dia sendiri.
Nak tekan brek tertekan minyak.
Nasib baik masa tu ai tarik handbreak.
Jadi kereta takde la tetiba meluncur
ke depan tetiba..
kang langgar kereta depan tak pasal2.
Walaupun langgar tu sikit je,
tapi terasa la kot impaknya.
Senak perut ai tetiba.
Nasib baik baby dalam perut takde apa2.
Anak2 pun terkejut kejap je.
Nasib baik dorang semua duduk diam.

Yang langgar ni kereta baru.
Kesian dia dapat kereta baru
accident plak.
Terangkat sikit bonet depan dia.
Bumper semua okay.



Kereta ai plak habis bumper belakang lari.
Kiri kanan terkeluar dari clipnya.



Kat bghn ni bumper pecah dan beberapa
lekuk ke dalam.
Tak nampak sangat sbb gambar terang.
Yang pasti bonet mmg tak bole bukak.
Samgkut kena hentam.
Syukur lampu tak pecah.



Time kena ni ai blur.
Dah la enZaf outstation.
Terus call dia tanya.
Nasib dia kata pass phone tu kat mamat tu,
diskus la dorang berdua esok jumpa kat workshop.

Mamat ni chinese orangnya.
Sangat baik okay.
Ntah bape kali cakap sorry ngan ai.
Risau takut apa2 jadi kat baby & anak2.

Alhamdulillah Allah permudahkan urusanku.
Glamour la kejap kat tepi jalan
semua orang dok pandang.
Setel semua terus sambung hantar Zahra Aliah ke sekolah.
Sblm tu tanya gak dorang nak ke sekolah ke tak,
takut terkejutkan.
Dorang berdua kata okay nak pegi sekolah.

Lepas 2-3 bulan camtu rasanya
pregnantkan Qaireen 7 bulan kot.
Kena accident lagi.
Sama gak kena langgar bontot,
tp kali ni kereta enZaf plak.
Hujung minggu kami baru balik dari Paradigmn Mall.

Waktu hujan renyai2.
Jalan pun licin.
Terlanggar betul2 nak masuk simpang.
Kebetulan mata ai mmg tengok side mirror,
memang nampak kereta tu laju meluncur
tak sempat ai nak cakap ngan enZaf,
bang kena langgar.
Tapi kali ni langgar dia tak kuat.
Cam cium je.

Lega takde ape.
enZaf tengok kat bumper dia calar sikit je.
Dia pun malas nak buat report.
Yang langgar dia ni perempuan ada bawak
anak kecil dia.
Sian takut trauma plak.



Kereta dia pun takde apa,
so dua2 decide tak perlu nak report.
Setel sendiri.

Hihi begitulah kisah accident waktu pregnant.
Alhamdulillah baby kuat dalam perut.
Tetiba teringat masa pregnantkan Aliah.
Pun sama pernah accident.
Tapi yg tu agak teruk jugak.
Kereta langsung tak bole bergerak.
Kebetulan tak pakai seatbelt sbb perut dah besar.
Masa kena langgar tu tercampak ai ke depan,
jatuh terduduk kat bawah.
Itu pun sama kes orang langgar belakang
time benti kat trafik lite jugak.
Dia tengok phone masa memandu,
memang sendiri mengaku salah dia huhu

1 comment:

aisyah elsa said...

alhamdulillah orangnya takde apa apa. baby pun sihat. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 298