Wednesday, September 27, 2017

First & Second Check Up



First checkup nak confirmkan pregnant.
Memula ingatkan nak pegi Tropicana Hospital,
dekat je dgn umah.
Pastu pikir punya pikir
pilih KJMC je la.
Lagipun Aliah & Ariq pun kat situ
dah ada rekod senang.
Gynea pun kita dah kenal.

Menunggu giliran..



Kesian enZaf kepenatan,
sampai umah lewat malam dr Johor.
Pagi2 dah kena bangun teman checkup.
Tak cukup rehat.



Masa buat ultrasound tu,
kantung dah nampak cuma
Gynea tak dpt lagi confirmkan
berapa minggu dah baby.
Memandangkan ai punya period pun tak
regular so cycle tak tetap.
Gynea cadangkan 2 minggu lagi dtg
Tuk confirmkn balik.

Yang kelakar tu
Masa doc nak scan perut
Anak2 sampai tutup2 mata
tanya kenapa, takut kata dorang.
Ingat doctor nak belah perut mummy
tengok baby hahaha

Lepas tu yg pasti anak2 ni semua
teruja yg dorang nak dpt adik.

Lepas 2 minggu dtg lagi skali
tuk second checkup (22/7).
Alhamdulillah kalini dah nampak baby.
Hearbeat pun dah ada.
Bila dgr bunyi tu
Terus ucap syukur tak terkata.
Baby dah 8minggu 4hari.

Ariq siap ckp dgn doctor,
Nak pegi beli baju baby haha
Awal lagi nak oi.
Kemain tak sabar dah.

Anak2 hari2 tengok perut Mummy.
Baby dah besar ke belum.
Masa ai 7 minggu,
Badan dah start tak best.
Paling terasa
Takde selera makan.
Sampai turun berat.
Memang pregnant sblm ni
First trimester je turun berat.
Lepas tu jgn ckp la
Naik tak hingat dunia dh haha..

Masa bulan puasa naik 3kg
Skang turun balik 3kg.
EnZaf yg naik 3kg,
Ai transfer berat kat dia la tu hihi

InsyaAllah sebulan akan dtg
ada appointment lagi ngan gynea.
Kalini nak buat blood test plak.



First checkup je amik gambar,
2nd dan seterusnya takde dah hihi

No comments: