Friday, January 27, 2017

Tak Sengaja Ke Sana


Lama tak lunch
ayam kg kat Shah Alam ni.
Restoran A. Hassan kat Seksyen 13.



Lauk kami haritu.
Alhamdulillah.



Lepas makan Zaf tanya nak pegi mana.
Ai cakap mana2 je la.
Pastu Zaf ckp lagi
boringnya la nak masuk shopping mall.
Dia kata nak keluar kl.
Mak ai tak agak2 lakiku ini.
Terus ai suggest Melaka hahahah
Dia taknak plak.

Last last kami ke sini.
Tadaaaaaa Genting Highlands.



Anak2 ni tak tau kami ke sini,
si Zara cakap nak pegi mana nak pegi mana.
Masa kat Karak tu,
dia dah nampak signboard ke Genting.
Dia tanya gi Genting ke kat Daddy.
Terus yeayyyyy heheheh
Nasib la Genting ni senang nak pegi.
Kalau gi Cameron jalan mcm ke Genting,
agaknya selalu la kami ke sana jua.

Kami kalau ke Genting selalu singgah
kat Balai Polis ni.
Belakangnya ada surau,
senang solat sini sbb tak ramai orang.

Habis solat baru parking.
Masuk dalam First World Hotel.
Rupa2nya hotel ni dah besarkan lagi.
Ada block baru panggil Tower 3.
Design lain sket ngan sblmnya.
Belakang Aliah tu ada view cantik sgt,
tp bila amik gambar tak nampak,
sbb cahaya terang..silau.



Trademark luar lobi First World
penuh ngan lampu bagai.



Kami jalan2 je kat dalam.
Tak de pun nak main ape2 dlm indoor.
Dah siap pesan kat anak2 kita tengok2
dan layan sejuk je hihih

Ada bangunan baru lagi sblh hotel ni,
tak sure sgt namanya
Star Avenue ke Star ape ntah.
Rupa2nya shopping mall.
Hahahah Zaf taknak masuk shopping mall,
ni masuk jugak P

Tp kedai dlm mallnya tak 100% bukak.
Baru sgt tgk rupa mall ni.
Dlm mall ni jugak ada cable car baru.
Awana ape ntah nama lagi lupa.

Gambar berdua wajib diambil.
Tq kakak!!



Kami jejalan dalam mall,
pastu Aliah request nak makan eskrem.
Ha duk Genting makan eskrem.
memang layan sejuk habis.



Lama kami lepak kat sini.



Gi beli muffin kat Kenny Rogers,
pastu sambung lagi lepak kat Starbucks.



Mummy & Daddy nak layan air panas.



Masing2 dah puas layan sejuk,
balik sblm Maghrib.

On the way balik,
selalu nampak cable car baru ni.



Yang lama dah tutup.
Bukak baru ni yg stop kat shopping mall star avenue tu.
Kata ngan Zaf next time datang,
nak naik cable car ni.
Dia mmg taknak la.
Last masa naik yg kat Langkawi tu.
Cable car tu tinggi gila
terpaksa naik sbb ai paksa.
Rasanya dia ni gayat kot,
tak de plak dia cakap gayat ke tak,
cakap taknak je.
Malu la tu nak mengaku hihihi

2 comments:

annapeje said...

waaaa best nyer aku neh bepuluh kali ajak mr peje x di bawak gaks huhuhu eh x nak naik cable car tue ada persamaan ngan peje wakakaka

IK Tia said...

Mana leh ngaku gayat kak. Malu leee. Heee :D