Friday, July 11, 2014

Kerja Sekolah


Smalam tgk Zara wat homework.
Dah masuk semester ke2 ni
makin lama makin advanced la kan
silibus dorang.

Zara suka maths.
Tiap kali ada homework matematik
laju je dia nak buat.



English skang dah blajar pronouns.



Bahasa Melayu blajar kata nama khas.
Pergh..



Dok imagine camne teacher dia ni,
explain kat dorang ape menda tu kan.
Sbb dlm pale otak ai ni,
budak2 tadika ni nak main je haha

Zaman skang ni nak jadi mak tak senang,
kena pandai dari dorang.
Kalau tadika pun dah belajar mcmni,
tak tercapai akalku ape
dorang blajar sekolah kebangsaan plak.

Tetiba teringat masa awal2 tahun,
Ai tgk Zara wat homework,
sambil iron baju.
So ada la satu soalan tu ai salah
explain kat dia.
Pastu dia jawab,
please use ur brain mummy!!
huhuhuhuhu
sejak dari tu
tgk dia wat homework tak leh wat keje lain,
nanti mummynya yg xfokus
bukan anak hahahaha

5 comments:

Sidratul Muntaha said...

huuh
bkn kena pandai dari diaorg la tie
tpi kena sama2 belajar mcm diaorg
ko jgn tak thu
semata2 nk aqil sit srai punya qulaified test, aku sikit punya beli kamus bahas arab mudah tuk belaja.tpi siap kena sekolahkan dengan aqil jugak
ahahha
dalam diam2 dia tu pndai jugak rupanya
then baru thu aqil ni pun tere math jugak macam abah dia lepas gi report card day.
aku tak sangka la sbb sebijik latihan yang zara buat tu dia boleh buat tanpa bantuan tecer.
semoga anak2 kita terus maju jaya dan jadi anak2 yg berjaya di dunia dan akhirat
insyaa Allah

Nurhayati said...

pandaila Aqil. good boy la dia. tue la kan kena sama2 belajar. esok subjek sains konpem aku bukak buku belajar sesama hahhaa... moga anak kita ni terang hati dan sentiasa rajin belajar.

Eliss Mie said...

tu la tadika pun mcm2 dh belajar. kesian dorang.kita dulu tadika main jer..kekeke

4 Kay-E said...

Memang mencabar jadi cikgu ni esp cikgu tadika.
heheee...
Pandai kakak zara math ye :)

Salam Ramadhan Yati...
Baru berpeluang nak komen hari ni.

annapeje said...

huhu bagus zara aqil aku x tau apa fav subject ahahha mmg cabaran jd cikgu skrg neh jd mak bapak pon cabaran aku rasa skrg huhu