Wednesday, July 9, 2014

Berbuka kat Luar


Tiap kali hujung minggu bulan Ramadhan
dapur rumah xberasap, tutup :)
Sabtu or Ahad kami berbuka
kat umah mak or mak mertua
bergilir-gilir.

Sabtu lepas
nak berbuka kat umah SgBuloh
skali Abah call ajak buka kat luar.
Ape lagi laju la ckp ok.
Dah org ajakkan hihi

Kami berbuka kat Johnny's Steamboat, OU.
Kira ni first time buka kat luar.



Zara yg masih bertahan puasanya.
Ai yg risau takut ni xlarat,
tp ok je tengok :)



Bole plak terjumpa ngan schoolmate, Aida.



Pas berbuka,
gilir2 pegi surau solat Maghrib,
pastu sambung makan lagi.

Dah keluar dari Johnny's
sambung ke Teh Tarik Place plak.
Tok Abah & Zaf ajak minum.
Tak penuh2 perut dorang ni.



So ai pun gatal order teh ais.
Balik umah kepala pening rasa mual.
Nasib ada Gaviscon,
terus keluar angin banyak kali.
Walaupun takde la 100% hilang,
tapi lega la mual tu takde.
Pening sikit2 je.
Gatal lagi order dah tau berangin :p



3 comments:

annapeje said...

aku x berpeluang lg bebuka kat luar huhu sedih jumaat jum berbuka kat giant wakaka ...owh lps neh nk beli la kot2 byk angin leh mkn gaviscon

Eliss Mie said...

tak berbuka kat luar lagi tahun ni tapi kalau malas2 beli jugak kat param tp pergi yg dah familiar berniaga ..

Sidratul Muntaha said...

teh - teh seem ok lagi
tpi kopi la time pose ni kena avoid
pening muntah2 jugaklah