Tuesday, May 3, 2022

Selamat "Hurry" Raya Aidilfitri 2022


Tahun ini tahun mengejut buat kita semua apabila tarikh hari raya diumumkan pada keesokkan harinya. Waktu pengumuman dibuat ketika kita hendak berbuka puasakan. Punyalah terkejut sampai tengok banyak kali pengumuman dan buka media sosial untuk dapatkan kepastian samaada betul atau tidak. Kalau ianya prank naya kita semua hahaha.. Rupa-rupanya memang betul kita raya pada esok hari. Pasti semua orang terkejut dan kelam kabut dengan hendak pulang ke kampungkan :)

Gambar raya kami sekeluarga tahun ini tidak berapa cantik sangat. Qaireen tak ada mood nak bergambar kali ini. Pelbagai cara kami pujuk bagi dia good mood. Itu pun mujurlah dia nak pakai baju raya. Kalau tak memang lagi haru dibuatnya. Masa nak bergambar ini pun ai dah berpeluh dan stress disebabkan Qaireen huhuhu.. bertabahlah duhai hati. Disebabkan Qaireen bad mood jadi ada beberapa gambar yang tiada dia. Dua hari sebelum, Daddy dia dah plan nak buat outdoor photoshoot tapi Qaireen dah bad mood maka tak jadilah nak bergambar di luar.









Dalam berpuluh-puluh gambar yang ada, mujurlah ada satu yang elok sedikit dia pandang kamera cuma tak senyum saja. Jadilah dari tak ada kan. Kami lupa nak beli songkok Ariq, yang ada dah ketat.



Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami sekeluarga. Maaf ampun dipinta ikhlas dari ai andai penulisan di dalam blog ini ada terkasar bahasa dan terguris hati kepada yang membaca.

No comments: