Saturday, September 19, 2020

Humble Chef Shah Alam


Sambung lagi dari entry kat Port Klang. Memandangkan tiada rezeki nak makan ikan bakar kami terus menuju jalan-jalan cari makan dekat Shah Alam. Oh ya sebelum nak ke Shah Alam ni sempat la ai google cari makan apa sedap kat area Klang ni. Dapat la satu kedai ni namanya Burger Bakar Abang Burn. Jadi enZaf terus la drive ke sana, rupanya kedai ni dekat dengan GM Klang. Sampai-sampai situ tengok ramai orang juga. Penuh kedai takde satu meja kosong pun. Hampa lagi perasaan kami masa tu. Nak tunggu memang tak la nampak gaya memang tiada rezeki lagi. Masa tu dah macam frust sebab mana-mana pun ramai. Akhirnya enZaf cakap terus la kita ke Shah Alam. Masa sampai Shah Alam tu tak decide lagi nak makan apa. Kami lalu je area Seksyen 13. Nampak restoran nama Humble Chef tak ramai orang dan dari dalam kereta nampak ada meja kosong lagi. Tak cakap banyak terus berhenti makan situ je hihihi Tak ambil gambar kedai, gambar makanan je.

Spaghetti Carbonara dan Spaghetti Bolognese. Akak Zahra nak makan Carbonara tapi dia kata tak berapa sedap, tak kena dengan tekak dia la tu. Ai rasa juga sikit memang tak berasa sedap sangat. Bolognese dia pun biasa-biasa saja.



Laksa Johor memang takde orang lain makan la selain ai hihi.. laksa ni sedap kuahnya walaupun bahan dia sikit je. Mac & Cheese pun sedap juga.



Apa nama lupa tiba-tiba makanan kat bawah ni huhu tapi ke dua-duanya sedap juga.



Teh tariknya sedap sangat. Rasa tak puas minum sebab comel je cawannya. Air Vanilla Milkshake ni anak-anak share sorang sikit, selebihnya minum air kosong :) Anak-anak ni memang jarang minum air manis, dah biasa didik dari kecil air kosong je. Itu kalau keluar makan jarang ambil gambar air hahaha



Ambil gambar anak bujang dengan Daddynya.



Tengah ambil gambar tu tiba-tiba si Qaireen pun nak menyelit sama. Sibuk je anak dara tu kan hehehe



Gitu la kisahnya satu hari kami yang bermula dari KLIA ke Klang dan akhir sekali ke Shah Alam. Punya la susah nak cari tempat makan sebab semuanya penuh. Alhamdulillah akhirnya dapat juga kami makan malam. Dah kenyang terus balik rumah. Tepat jam 12 pagi masuklah tarikh 31 Ogos hari Kemerdekaan Negara Malaysia. Semoga negara kita sentiasa aman dan harmoni selama-lamanya. Oh ye semoga negara kita juga bebas dari Covid-19.

No comments: