Friday, January 10, 2020

Steamboat & Christmas Deco


Masa cuti sekolah tahun lepas,
dapat juga hangout ngan Nani & Tee B.
Tahun lepas agak susah gak la
nak dapatkan time jumpa dorang ni.
Masing2 sibuk ngan komitmen tersendiri.

Jumpa kat The Curve dan
lunch kat The Steamboat Ketam Village.



Kami semua first time makan sini,
tengok tak pernah try lagi
dan semua ok terus masuk hehe

Bila dah first time,
masing2 order yang set kecuali ai,
sbb yg set tak semua anak2 makan.

Tp tak sempat nak ambil gambar semua makanan.
Yg mana sampai dulu itu la ai snap :)



Tak sabar nak makan, masing2 dah kebulur.



Bagi tekak ai biasa2 je makan dia.
Steamboat yg penting sup tu.
Kalau sup tu sedap jadi sedap la steamboat tu.
Supnya ai tak bape suka,
masa makan tu amik clear soup.
Tee B amik tomyam,
ai tak rasa tp katanya sedap.

Lepas makan sempat la suh waiter
ambilkan gambar kami.
Dia yg suggest kami ambil kat luar sbb
ada signboard kedai katanya.



Bila tengok gambar dia ambil tu,
tak nampak sgt pun signboardnya
silau ngan lampu hahahaha
Tp jadila at least niatnya baik
melayan kami nak ambil gambar,
dah la time tu ramai org lalu lalang :)

Dah kenyang kami jalan2 dalam curve.
Bagi anak2 seronok main sekejap.



Masuk Cotton On tempat feveret anak2
dan ai jua.
Suka beli baju seluar kat sini.



Dah penat pusing,
kami stop kat tengah2 Curve ambil gambar
deko-deko Krismas.
Tema Berry Merry Christmas.
Penuh teddy bear kat situ.
Besar2 plak tu.



Setiap sudut bergambar,
mujur la anak2 layan hihi



Yang ni comel sangat,
Qaireen tu takut2 nak nangis.
Tak boleh renggang ngan Mummy langsung.
Laju2 ambil gambar.



Dapat juga gambar ramai2 kat sini.



Thank you kat acik Cina kat situ,
dia pun bergambar pastu
minta tolong ambilkan hehehe

Last skali gambar Mummy & anak2.
Thank Tee B ambilkan gambar.



Dah bergambar kami singgah McD plak,
Nani belanja anak2 makan aiskrim.
Thank you ibu,
moga melimpah ruah rezeki buatmu.

Borak2 sambil anak2 makan aiskrim,
dalam pukul 3 lebih kami semua balik.
Sebelum tu sempat la singgah Typo,
Aliah la konon nak masuk tengok2 katanya.
Last2 ada membeli hehehe

Anak2 skang dah tak layan Smiggle.
Dah beralih arah ke Typo plak.

1 comment:

Umi Nazrah said...

wah bestnya, semua happy ^_^