Tuesday, July 11, 2017

Genting Highlands Premium Outlets


Sampai jua kami ke sini.
Bgtau Zaf yg kat genting tu dah bukak,
laju la dia ajak ke sana.
Genting lg dekat nak bandingkan
kat JPO..pitam jauhnya.

Lagi pun mmg kami suka ke Genting pun.
Kalau takde buat ape
Zaf mmg suka bawak sana.
Katanya jom layan sejuk.




Besar jua bangunannya kalau tgk dari luar.
Yang pasti parkingnya banyak.
Bertingkat2 nampak tu.



GHPO ni bawah sikit dari puncak,
dekat ngan Awani hotel.
Cuaca hari kami pergi alhamdulillah baik.
Tapi takde la rasa sejuk sangat.
Just nice la berjalan bila cuci mata
luar kedai tu kan.
Kalau kat JPO mmg berpeluh semua cukup haha

Parking kat bawah.
Naik2 escalator je nampak butik Kate Spade.
Terus laju masuk.



Keluar dari situ,
kami lepak luar kejap.
Ramai betul manusia.
Kami sampai ni petang.
Ingatkan petang takde orang la
tp sangkaan meleset hihih



Antara kedai2 yg kami masuk.



Memula je rajin snap,
pastu malas dah.



Suruh akak Zahra amikkan gambar.
Aduhai makin bulat2 dah diriku ni.



Budak2 ni sibuk ajak lepak luar.
Taknak masuk kedai.
Sbbnya nak layan sejuk.



Layan la anak2 ni nak main.
Bukan main ape pun..
berlari ke sana sini.
Ada playground tp ramai budak.



Wefie berdua ;)




Kami lepak sampai Maghrib.
Suraunya besar lagipun masih baru,
tempat pun elok.
Amik wudhuk je tak tahan.
Air sejuk ya amat :)



Dinner kat Dome.
Zaf order scone tuk ai.



Pastu share makan ayam ni.
Nama menu lupa.



Okay not bad GHPO ni,
byk kedai yg menarik.
Tinggal ko ada duit je nak beli ke tak.
Tapi kami ke sini mmg jalan2 cuci mata je.

Ingatkan pas tu nak naik puncak,
tp tak jadi.
Nak tunggu outdoor theme park tu bukak,
tak tau la bila.
Eh tp dari GHPO ni ada cable car
naik terus ke atas.
Kalau malas naik kete bole la cuba.

1 comment:

DaZzlingLilLy said...

ok jugak kan ada GHPO ni takyah dah i p JPO yg jauh tu