Monday, November 28, 2016

Last Potluck at GA


Yeayyyy dah cuti sekolah...
dah yeay jugak sbb hari2
akan dengar anak2 main gaduh main gaduh hahaha

Kalau 3-3 ni ada kat umah,
mmg havoc habis.
Macam ada 20 orang budak.
Leh jadi nursery ni :p
Rumah jgn citer,
bersepah la dari dalam sampai ke luar.
Mula la nanti ai jadi naga,
tarzan, rimau dan seangkatan dgnnya.

Khamis lepas sekolah Aliah ada wat potluck.
Jamuan akhir tahun gitu.
Last jugak la tuk dia
berjumpa ngan kawan2nya.
Lepas ni masing2 dah ke sekolah lain2 huhu

Tanya Aliah potluck ni nak bawak ape.
Dia request nak bawah fruits.
Yey kali ke-3 senang keje mummy hahah.
Whatsapp enZaf beli buah2.
Ai potong2 masuk dlm bekas je sudah.

Ada 3 jenis buah,
apple, grape, dan orange.
Bekas princess tu khas tuk Aliah.



Muka budak bangun pagi.



Dia tiap kali bangun awal pagi,
mesti bersin byk kali.
Dekat 10kali gitu.
Sinus la tu kan.
Mata bengkak semua cukup.
Ai pun bersin gak tp takde la cam dia.
Mengikut MakNgahnya.

Kalau ada habuk lagi la.
Cukup runsing kalau dia pegi umah orang,
kebiasaannya dia akan bersin.
Udara kat umah sendiri tak sama ngan umah orang,
Nanti mata hidung semua bengkak huhu
Sensitif sungguh.



Esoknya Jumaat ada amik report card plak.
Hadiah tuk teacher tak beli lagi.
Kena pikir lagi nak bagi ape huhuhu

2 comments:

Sidratul Muntaha said...

salam alaik
selamat berjamuan ye Aliah
sampai bengkak2 mata beb
sian dia
aqil pun saam2
rajin bersin pagi2 n mudah kena selsema pagi - pagi

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)