Monday, November 24, 2014

Tiada Rezeki


Nampaknya hasrat nak Zara
bersekolah di Taman Tun Dr Ismail xtercapai.
Walaupun dah buat rayuan
tapi masih tak diterima.
Segalanya dah tertuliskan
bukan rezeki Zara kat sini.
Mula2 tu agak frust jugak la xdpt,
dah la xdpt kat situ,
pilihan ke dua kami pun xdpt jugak.
Apepun ai n Zaf redha dgn ketentuanNya.
Mungkin ada hikmah semua tu kan.

Bila difikirkan balik andai kata Zara sek kt Taman Tun tu
mungkin urusan penghantaran dan ambil dia
agak huru hara dan kelam kabut.
Yela jarak dr rumah ke sana mmg jauh sedikit
blom lagi dikira jem dgn jalan
yg sesak sbb MRT lagi.
Tahun depan bukan saja hantar amik Zara
tp Aliah pun dah masuk preschool.
So bole nampak huru haranya nanti,
mmg byk dlm kereta la nampaknya.
Pagi uruskan Zara
Petang uruskan Aliah plak.
Keje berganda gitu.

Allah tahu apa yg terbaik buat ai n anak2.
Dia nak permudahkan urusan kitakan.
Diriku redha dgn jalan yg dipilih olehNya :)

5 comments:

annapeje said...

lorr ye ker beb aku baru nk tanya ko zara dh dpt keputusan ke blom..maybe la itu keputusan yg terbaek tuk ko n anak2...ikotkan tmn tun tue bkn jauh mana pon tp pepaham la tahap jem yg melampau kat situ kan ...jgn sedih2 ..biar sedih sekarang dr ko besedih kemudiankan...

Eliss Mie said...

dah tu sekolah mana pulak zara tu.selamat bersekolah zara dan aliah yer..

Zaila Mohamad said...

takpe babe, sekolah mana2 pon tak kisah yang penting Zara boleh skor, kalau sekolah jauh duduk penat dalam kereta takleh nak soncentrate study juga kan

apa2 pon aku doakan yang terbaik buat ko & kids

btw happy belated birthday :)

Nurhayati said...

anna: kan yg penting memudahkan aku nak ke sana sini.

eliss: since tak dpt sana, apply kat area umah je, tp blom dpt keputusan lagi.

zaila: itula. sekolah mana2 pun xpe, tp sbb dah ada sbt tu yg cuba mana tau dapat, rupanya xde rezeki. thanks beb!

Fiza Rahman said...

Ada hikmah di sebaliknya. Selamat bersekolah buat zara ☺