Monday, March 31, 2014

Anti Sosial




Tambah lagi satu Instagram.
Cuti sekolah ni ai saje je niat
nak benti dari bukak
social network ni.
Saje wat suka2.
Dulu2 pun kita mana ada internet sgt.
So ai berjaya la kuatkan semangat
tuk tak gatal tangan nak bukakkan.
Tapi blog ni tak bole la.
Sbb blog ni tempat tuk diriku
abadikan memori keluarga. ;)

Cam Fb, Tweeter and IG ni kan,
lebih kepada kehidupan org.
Kita baca ape status dorang,
ape dorang buat, pegi mana,
makan ape, beli itu ini.

So ape jadi bila ai anti-social ni haha.
Ai kurang pegang phone.
Nafsu serakah nak online shopping xde.
Otak ai lebih tenteram,
terutama komen2 negatif bab politik.
Bila tak berinternet,
lebih banyak tgk tv dan baca paper
hahaa
Kira mcm ai fokus pada kehidupan sendiri,
takde la nak tau org lain
pikir ape buat ape beli ape makan ape kan.
Tapi takde la sampai tak amik tau
hal org lain langsung,
kalau kawan2 rapat tu,
still ber"whatsapp" tanya kabar.

Tapi pasni active balik berfb & twit.
Sbb ai sayangkan kawan2 haha
suka tgk life mereka
yg gigih bekerja, bersenam,
mendidik anak, memasak dan mcm2
sbb semua tu memberi diriku
sumber inspirasi dan motivasi.
Mana yg baik dan kita suka
kita bole gunapakai
yg xsuka tu dok diam2
xperlu kita nak pertikaikan
ape mereka nak buat or rasa
sbb kita bukan mereka ;)

5 comments:

Has said...

btul yati...jgn sesekali judge life org, nak2 sekadar tgk life org tru sosial network je

LindaF said...

Kak yat.. kita dh dalam buang social network start dr twitter tahun april/2012.

FB / on off deactivate .. tp nampak mcm deactivate terus.

Instagram : kita suka snap pic. Tp tak tau kenapa lps balik dr uk, terus MALAS nak haplod apa2. jd mcm nak buang semua social network pon ade. hihi

Nurhayati said...

kan.. kesimpulannya jgn buat andaian sesuka hati ;)

Nurhayati said...

kakyati ni pun xtau bila nak active balik. kalau bole bertahan selagi mampu hehe active kat blog je :)

DaZzlingLilLy said...

kalo i bab online shopping mmg kurang sesangat bila jadi anti sosial ni kan..