Sunday, December 30, 2012

J Kids Playground


Kesinambungan pada entry
Birthday Yaya [link]
Partynya buat kat J Kids Playground,
Tropicana City Mall.
First time kami ke sini.

Zara n Aliah bila tau
birthday party buat kat situ,
berlari okeh dia nak masuk dlm.
Tak sabar nak main hehehe

Banyak bola dlm tu,
rasa cam ai pun nak terjun sama bole :p


Main slide.


Ariq pun nak main jugak.


Ape nama main jumping2 ni.


Time ni Aliah dah hilang
main sendiri,
ntah mana2 dia..
cari geng sendiri
taknak main ngan akak dia ;)


Zara nak naik menda ni
tapi dia tak reti nak
balancekan badannya haha


Main blocks


Ai rasa Zara bole jadi Arkitek.
Tgk hasil senibina dia.
Kagum ai okeh.


Bagi laluan pada
puan blog bersama hero kecilnya :)


Menarik tempat mainnya.
Nape masa ai kecik2..
takde plak menda alah ni.
Kita main kat taman je.
Skang ni kebanyakkan shopping mall,
dah ada indoor playgorundkan..


Saturday, December 29, 2012

Printed Pants


Skangkan tgh minat
dengan seluar bercorak.
Selain dari suar yg
berkaler2 plain.

Macam2 corak atas kain seluar skang,
corak atas denim ke,
legging ke, ape2 material la kan.

Ai berkenan banyak kat Zara.
Nak plak Zara tgh sales ni.
Minggu lepas dah beli
selai jeans kat Zara,
tp lom sales lagi,
skali tgk suar yg beli
tu ada discount bole..
sakitnya hatiiiii
kurang RM50 plak tu.. grrr





*semua pic dr Zara.com.


Jap lagi nk keluar,
beli barang skool akak Zara,
kot la nanti boleh singgah
racun Zaf shopping situ
pastu bole selitkan seluar ai skali
kan kan kannnnn..



Friday, December 28, 2012

Birthday Yaya


Birthday anak kawan Zaf.
Bff Zara jua.
Buat kat J Kids, Tropicana Mall.

Cantikkan keknya.


Birthday girl baju putih itu.
6 tahun sudah :)


Ada 2 kek sediakan.
Tgk anak sapa la
depan kek cekelat tu kan :p

Ai saspen ngan Aliah tu,
sbb dia dah geram nak tiup lilin haha

Ramai2 nyanyi birthday song.
3 bahasa okay nyanyi
english, malay and chinese.

Aliah takut2 memula,
tak tau nape,
sbb reramai nyanyi kot.
Pastu dah habis nyanyi,
si Aliah n Zara tiup lilin
kat kek cekelat tu..
haha bertuah sungguh.

Cutting cake by Yaya :)


Gambar reramai.


Happy 6th Birthday Yaya!
moga jadi anak yg solehah dunia akhirat.

Esok ingat nak gi
cari barang sekolah Zara,
bag sekolah dia tak beli lg.
Korang semua
pasti dah setelkan
brg sekolah anak :)



Thursday, December 27, 2012

Madam Kwan's


Gi OU cari tempat nak lunch,
tetiba nampak Madam Kwan's
terus masuk.
Baru bukak agaknya,
sblom ni takde pun.


2 Hero Malayaku :)


Ai n Zaf bajet nak diet.
So masing2 order
Mee Sup n Kuey Teow ;)
Tapi anak2 order Nasi Ayam.


Kalau makan kat luar,
mmg Zaf layan Aliah.
Ai tak mampu nak handle
sbb dah jaga Ariq.


Zara ngan ai,
senang sbb dia dah besar lagipun.
Tak byk songeh
dan cikadak cam Aliah hihi


Penutup untuk lunch.
Banana Fritters.
Hah diet la sangatkan :p




Wednesday, December 26, 2012

Ariq: 6 bulan


Minggu lepas
Ariq dah 6 bulan.
Cam tak caya dah setengah tahun..
lg 6 bulan setahun dah weh.
Macam cepat je rasa :)

Cam biasa hantar cucuk
kat KJMC.
Sampai2 je tak de ramai org lagi.


Akak Zara n Aliah.
Partner bermain dan bergadoh.

Tunggu Ariq besar,
join korang main n gadoh sama huhu

Menunggu giliran.


Dalam bilik Paed.
Tu tempat Ariq nak kena cucuk ;)


Dr Syed tgh preparekan jarum n ubat.
Tiap kali jumpa Dr,
dia panggil Ariq ensem boy
hahah kecik2 dah nampak ensem k,
konpius mak..
kalau comel tu biasala kan
dah nama baby semua comel.


Si kenit ni muka dia dah saspen.
Tau dah nak kena cucuk.
Keras je tangan kaki.


Kakak2 dia tak peduli dah.
Mmg suka masuk bilik doktor.
Sbb dlm ni ada byk lagi mainan.


Ariq pun dah start makan.
Ai dah buat puri karet,
puri epal
tapikan dia taknak makan sgt.
Pastu buatkan bubur nasi (karet+asparagus)
pun tak nak makan,
buat muka okeh.

Perangai sama cam akak Zara dia,
giler fussy
takat ni ai tak jumpa lagi
selera tekak dia.
Tak macam Aliah,
ai masak ape semua dia makan.
Seronok je tgk anak makan macam2.

Dia dah mengesot laju sangat.
Tau2 dah ada bawah meja mkn.
Dan pandai angkat bontot tinggi2.
Dan dia dah mula pandai
letak bontot senget nak duduk.

Ape lagi ek.. blur plak otak ni.
Kalau ingat sambung lagi :)




Monday, December 24, 2012

Hadiah untuk komen terbanyak


Ini adalah hadiah
untuk Has
Something yg praktikal
tuk dia gunapakai. :)





Bag Organizer.
Bole la guna
bila Has pakai NF bag nanti ye.




Dan semestinya Shoe Case.
Memandangkan Has seorang runner.
Dan suka bergym.
Elok bagi dia ni,
atleast leh dia letak
kasut larinya dan flip flops :)

*pic semua dari G&J website

Harap2 Has suka nanti.
Nantikan parcel ini tau.







Monday, December 17, 2012

Komen Terbanyak


Setelah semalam berpenat lelah
akhirnya tau la sape
yang paling banyak komen
kat blog ini :)

Berikut adalah Top 5 terbanyak
bagi tahun 2012:
1. Honeylaz/ Has/ Joy - 106
2. Annapeje - 94
3. NeezAreef - 72
4. CikPuanHalia - 65
5. Zailamohamad - 60


Sudah tau sape paling banyakkan

Honeylanz/ Has/ Joy

Tahniah!! Tahniah!! Tahniah!!




Hadiahnya nantikan next entry hihi

Terima kasih juga pada

.
.
.
.

Fiza, 4KayE, MeizSha, Cik Ayu, Elissmie,
Dazzling Lilly, Cutemiut, Qaseh Suhaida, Sarlina,
Lip, Miss Sorbet, Cik Suen, Nydia-mama akif,
Atty, LoveAqsha, Zuhaini, Connie/Mrs C,
Mama4H, Ismi, SidratulMuntaha, Mama Pipie,
Dee, Mummy Syafie, Mummy Adam, Mama Mya,
Shila Arif, Afraliza Yusof, Nana, Siti Fatimah,
Uncle Lee, Liana, Mamazana, jane_doe3328,
pink dolphine, momguess, diary of one, firzie83,
maya amir, linahilmin, iedchan, mama aleen,
missmawar, rahayu, wantie, nina, repunzal,
munira, kc, mrs linda, hidanaza, mama icha,
labella vita, reen tart nenas, bitt,
as_comei, eray, kami, zetty84, FAM,
sherwieyna, Queenin Murni, papa_ntiQ,
rozita, farah baharom, annaster, farah,
wawa_nadwa, maya amir, mooniqueen, azrine aziz,
aisyah nazurah, mrs shaifull, a-as, aisyah,
liyanaroxx, pink lavender, jemari menari,
mamayaya, rinnam ieda, queen of heart,
mummy ayu, my wonderful world, zuraidah butang
.
.
.
.

pada korang yang bernama di atas
terima kasih sekali lagi :)

Sunday, December 16, 2012

Mengira Komen


Pergh berpinar mata
mengira korangnya komen.
Lap peluh jap..
haha gedik nak berpeluh bagai :p

Tetiba rajin benor kira ni apehalkan.
Sebenarnya kira2 komen ni,
sbb nak bagi adiah kat pengomen tegar.
Ai kira hanya tuk tahun 2012 ni je.

Kan sblom ni baru
dapat cek dari Nuffnang [here].
So ai ada la niat sket,
bila dapat duit dari berblog ni,
nak le bg something
sbg tanda penghargaan kepada uols.
Terutamanya pada yg rajin
bagi komen kat blog ni.

Next entry ai bgtau
sape penghantar komen terbanyak hihi.



Saturday, December 15, 2012

For Sale: iPod Touch


Nak let go iPod touch
64GB
version 5.0.1 (sudah jailbreak)
casing & charger termasuk skali.
SOLD (weee dpt beli iPad Mini)

cam biasa kalau berminat
nak beli bole email kat
nurhayatiyusof@gmail.com

p/s: dapat jual iPod baru bole ipad mini
itu syarat dari enZaf huhu








Thursday, December 13, 2012

Serai @Paradigm


Gi lunch kat Serai.
First time ke Paradigm.


Sblom ni makan Serai kat Empire.


Cantik tempatnya.
Cosy sangat.


Bersih, kemas..


Bergambar sblom makan.
Aliah and Daddy.


Order Seafood Char Kueh Teow
Spaghetti Carbonara


Serai Platter
Latte enZaf, ai hot chocolate je.


Budak2 ni suka sgt ngan Carbonara.


Kalau kuar makan,
itu yg dia nak,
ai dah naik muak tgk hihi


Takhabis takat tu je,
order dessert plak.

Semestinya Pavlova tuk ai.


Dan Pandan Banana Fritters tuk Zaf.


Anak bujang ai Ariq,
makan tangan je cukup hihi.
Sian dia yer..
sabar yer, nanti mummy bagi makan.
Seminggu lagi nak masuk 6bulan sudah :)