Thursday, March 31, 2011

Celebrate at BR

Masa birthday Zara, ai n Zaf amik cuti
semata2 nak spend ngan dia macam tahun lepas.
Kali ni kita celebrate kat Baskin Robin lak.
pegi dekat2 je kat The Curve.
Zara request nak kat sana...
ha kecik2 dah request kat BR,
dah besar nanti request kat tempat mahal lagi mau pengsan.

Icecream cake ni pun Zara yang request.
Memula dapat tak sabar dia nak makan.
Masa ni daddy letak lilin, dia dah saspen.
Muka dah lain macam..
refer pada entry sblom ni dia takut lilin kan hihi



Pastu bila lilin dah nyalakan.
Menggelupur minah ni lari jauh dari kek.
Yang adiknya plak over excited tgk api2 tu siap nak pegang.



Sebabkan Zara takut sangat ngan candle tu,
terpaksa la kitaorg padamkan api balik
dan bawak kuar candle tu dari cake...
Baru la dia datang balik..
dan tak sabar nak potong. huhuhu

Tengokla wish dia taknak lilin,
so dia ok la nak bergambar.



Lepas je dah potong kek, terus dia makan kat pisau tu.
Blom sempat ai potong nak letak kat piring. huhuhu
bantai la nak oi.. janji ko happykan



gambar wajib mummy ngan birthday girl



Daddy ngan Aliah
headband dia pun dah terbang mana.
Giler panas BR ni, berpeluh2 kitaorg.
Ada aircond macam takde hampeh



Akhir skali harusla gambar akak Zara ngan adik Aliah.
Sian adiknya kena peluk kuat2 ngan akak.
Sampai senget budak tu ;)


Monday, March 28, 2011

Dating ngan kawan

Huh baru sampai umah.
Wah terus menerus nak update blog hihi.
Harini sangat best, sbb dapat jumpe kawan lama.
Pas opis hour tadi zas terus ke MV.

Bila dah jumpe kawan ape lagi kan.
Gosip gosip dan gosip lagi.
Byk giler citer, tak henti2 story mori.
Dari U ke 18PL ke 18SG dan 18SX :-)
Sampai tak ingat laki ngan anak2 hihi



Dah penat bercerita dan perut pun dah penuh.
Masa tuk shopping.
Misi ai nak cari dresses tuk Zahra n Aliah.
Tapi takde yang menarik.
Jadinya beli tops dan skirts je.
Semua tuk akak Zahra.



Anna, aku dah renew member Gap.
Punya la lama expired, baru nak wat hihi
Dah, ajak MrPeje gi shopping ek.
No pin cam biasa :-)


Sunday, March 27, 2011

New Cousin

Cousin Zahra & Aliah blah Zaf.
Blah ai blom ada lagi, sbb ai sorang je dah kawin.
Lambat betul adik2ku nak kawin.
Sian anak2 dara ni takde geng hihi

Geng baru dorang ni namanya Alisya.
Sangat comel dan putih.
Lahir bulan Januari tahun ni.
Beza bulan je pun ngan Aliah tapi lain tahun.

Sesi mencukur jambul.
Putihkan Alisya ni.


Time ni punya la susah nak amik gambar.
Nak bagi semua pandang camera huhu
Byk giler Zaf snap,
ni je la yg paling terbaik dapat :-)


Harusla ai nak amik gambar ngan baby yg diraikan. Tgk pipinya..labuhhhhh


p/s: Naniiii, aku dgr cakap ko kan. Tak jadi jual Ariani ni. :p


Friday, March 25, 2011

Fruits & Veggies for Aliah

Aliah dah masuk 6 bulan, 2minggu lepas.
Dan ai pun dah start bagi dia makan.

Aliah paling byk dia makan 10 kali suap camtu.
Siang hari2 dia makan.
Malam dia makan selang hari ataupun
bila mummy dia rajin hihi
Teruk betulkan.

Ada yang dia paling suka dan tak suka langsung.
Next entry nanti tunjuk pic Aliah suka dan tak suka mamam ape yer :)


Antara fruits & veggies yang diberi buat masa ni.

Thursday, March 24, 2011

Gifts yang comel

Gift dari Kak Ismi.
Baru dapat pagi tadi.
Ada 3 ekor comel sangat.
Hadiah untuk ai dan anak2 dara.

Kata kak ismi:
Ai: hadiah resign ;)
Zahra: sempena birthday
Aliah: bantai je lah untuk apa2

hihihi comel sangat.
Tapi mummy yang tamak ni rasa cam nak 3-3. :p

Kak Ismi, thanks yer!! nanti kita wat hi-tea date tau.


Sunday, March 20, 2011

Takut

Ape la si akak Zahra ni.
Birthday kali ni dia tak nak lilin atas cake.
Walaupun lilin tu tak nyala.. ape ntah lagi kalau dinyalakan.
Mengamuk2 taknak macam ape.
Pastu kitaorang saje letak jugak candle tu pastu daddynya pasangkan api.
Terus dia lari jauh dari kek, pastu jerit
Mummy, Fire!! Fire!!..
adoiii.. disebabkan dia taknak lilin tu,
maka dia potong cake takde la lilin..
hmmm jadi la kan
zahra... zahra... ;-)


pic googled

Thursday, March 17, 2011

Qasrina Zahra turns 3 today!!



Wednesday, March 16, 2011

Buka Puasa

Semalam baru 1st day ganti puasa.
Sblom ni puasa gak tapi misi gagal, tak habis satu hari.
Perut kelaparan sampai menggigil-gigil.
Aliah breastfeedingkan. Sbb tu la tak leh tahan.
Tapi smalam sampai pakai girdle, nak elak perut tu lapar bangat punya pasal.
Kekonon elak dari masuk angin dan lapar.
Itu teoriku sendiri hihi tak kisahla kan.
Akhirnya berjaya gak weh puasa penuh smlm..

En Zaf bawak ai buka puasa di Cheechah

Order Keropok lekor
Sedap sangat.


Cucur udang.
hmm biasa-biasa je.


Nasi impit ngan kuah kacang.
Zaf suka, tapi ai tak bape suka.


Kuewtiau sup.
Biasa-biasa jua.


Ada lagi 21 hari nak kena ganti puasa.
Aduhai giler banyak.. pengsan!!

Tuesday, March 15, 2011

Rantai Nama

Nak tanya la pada kawan2 yang arif lagi bijaksana.
Ai nak buatkan anak2 dara ni rantai nama sorang satu.
Agaknya2 brape ringgit yer nak buat rantai camni.
bawah RM500 ada?!!
Mesti la ikut berat emas tu kan.
Mana2 kedai emas ek bole buat.
Almaklumla saya ni amatla jahil bab2 emas ni huhuhu

pic googled.

Monday, March 14, 2011

Wayang & Crepe

Khamis lepas ai n Zaf pegi tgk wayang.
Citer Hikayat Merong Mahawangsa kat OU.
Teruja nak tgk movie tu.. sbbkan nak tgk sangat teknik CGInya kan.
Menarik jua citernya, bangga Malaysia dah makin maju.
Chayo' chayo'..pada yg blom tgk, pegi tgk ek

Sblom movie start kami gi try makan kat Shimino Japanese Crepes.
First time try.. menarik gak la.

Diriku amik icecream chocolate + bananas

Zaf nya lupa lak nak amik crepe dia.
Dia makan ape ntah.. lupa ;p

Kedainya kat ngan GSC..
suka conceptnya, comel.


Macam2 ada.. semua nampak best.
Eh bukan nampak..memang best.
Sampai tak tau nak yang mana satu, rasa semua nak.
Ada strawberry la, lychee la, kiwi, macam2 la.
Ok kawan2 sila cuba try test ek.

pic googled.

Wednesday, March 9, 2011

Delifrance & Wayang

Minum petang lagi.
Kali ni kat Delifrance.

Order Lobster Bisque.
Sangat sedap..

Zaf makan Pasta Bolognaise
Tak sedap sangat.

Ai makan Steak & Mushroom Pie
Sangat banyak.. tak lokek langsung daging ngan mushroom
Sedap jua



dan semalam Zaf ajak ai pegi tgk wayang.
Sempena hari wanita katanya..
tapi tgk movie citer dia pilih..hampeh haha
tak kisah la kan..

Kami baru tgk movie I Am Number Four.
Citer dah lama kuar baru nak tgk.
Orang lain dah basi tgk :-)



Last week kami gi tgk citer The Adjustment Bureau
Suka citernya..
Ape2 la kalau Matt Damon berlakon i likeee!





Monday, March 7, 2011

Bila petang

kalau petang kami masih kat shopping mall
nak plak kat situ ada auntie anne's ngan cinnamon
pasti kitaorg akan menyinggah.

mummy & daddy seronok makan2
almond pretzels

chocolate cinnamon

sambil minum lemonade
perghh segar tekak.

aliah sedap beradu


akak zahra plak syok main game.



Sunday, March 6, 2011

Too Me or Tumi :-)

Hasil pembelian Tumi dari entry ini.
Lain bag yang zaf beli, huh
beria suh pilih antara 2 sblom ni.

En Zaf pilih Special Edition.
Bagiku, punya la gabak giler bag ni.
tapi lantak la, bukan ai yang pakai pun hihi
Itu pun dia bole lagi pesan kat kawan dia yang pegi jepun smlm.
Kot ada design yang dia nak tu belikan.
Sabar je la haku.


Dapat dah pengganti payung Vicku.
Nak kaler merah tapi takde new stock.
Amik la kaler biru.

Saturday, March 5, 2011

Habis bedak

Tadi gosok baju takde la boring sangat
sebab Zahra teman.
Slalunya kalau ada dia, mesti riuh rendah dibuatnya
potpet tak henti2 ngan berlari melompat bagai.
Tapi tadi senyap je temankan mummy.
Rupa2nya dok kusyuk maik bedak.
Patutla sunyi sepi je.

Tengok tu, tapak kaki pun sapu bedak.

Nasib lotion dia tak bukak.

Puas hati yer sapu bedak banyak kat kaki.
Habis dah bedak tu dikejekan oleh Zahra ni.
harum semerbak dah bau bilik.


Friday, March 4, 2011

Tol kat BR

Tiap kali pegi shopping mall
tak sah kalau tak pegi BR.
Tol wajib bayar untuk Zahra sblom balik. huhu
Kalau hari2 mau bankrupt daddy ko nak oi.
Ice cream ni tuk dia sorang je ek.

Muka happy nak makan ice cream.
Tgk tu senyum lebar.

Adik bole makan ladybug je ye :-)




Wednesday, March 2, 2011

For Sale: Ralph Lauren Dress

Baru2 ni ai ada belikan Aliah RL Dress.
Nak pakai bulan 5 nanti..
tapi dress ni teramat besar la pulak tuk dia.
Lupa plak kami ni kenit2 orangnya...haha

Jadinya ai nak jual balik dress ni.
Sebabnya nak beli dress yang sama tapi size lain.
Sape nak roger yer.
Oh yer, dress ni authentic dari Ralph Lauren.
Leh view kat web
RL ok.

Corduroy Pintucked Dress
Size: 9months
Price nak let go:
RM178 + RM10 poslaju

Ada style baru

Style baru Aliah.
Minum susu berdiri..
bila baringkan dia, sibuk nak angkat badan.
susah2 sangat berdirikan dia.
Elok je minum sampai habis.
Macam-macam la kan.

p/s Mummy pun sibuk nak enterframe ;-)