Sunday, January 30, 2011

Muzikal Tun Mahathir 2

Smalam kami pegi tgk musical theatre Tun Mahathir musim ke-2
Musim pertama tak sempat nak pegi tgk.
Rugi tak dapat tgk Erra Fazira hihihi
Show kami kul 8.30pm.



View from our seat
Tak ramai sampai lagi, sbb hujan.
Maybe ramai sangkut kat jalan kot.

Disebabkan habis kul 12am.
Bergambar ngan prop je, tak dan la nak tunggu autographs sessions.
Lewat sangat dah.
Posing ngan Esma Daniel jadi la kan :)

Sronok jua theatre ni.. nak2 part Tun zaman kanak2 sampai la
remaja nak mengorat isterinya Siti Hasmah, kelakar.
Pastu Sarimah, Azean Irdawaty ngan AC Mizal ada je wat lawak pecah perot.

Tun zaman remaja Ezany Nizariff
Siti Hasmah remaja Misha Omar
Tun dewasa Esma Daniel
Siti Hasmah dewasa Elly Mazlein

So sape tak pegi tgk lagi, pegi la.
Hari ni last day.. :)
Ticket price dari RM32-RM302

Wednesday, January 26, 2011

Congratulations Ned!

Sabtu lepas sahabat baikku selamat diijabkabulkan
bersama tunang tersayangnya.
Alhamdulillah majlis berjalan ngan lancar dan sangat meriah.

Ni masa nak tunggu nikah.
Posing dulu lam bilik.
Sangat cantik furniture ngan deco bilik ni.
Perabotnya dari Empire Furniture yang Anita Sarawak dutanya tu. :)

Amik gambar dulu sblom menjadi puan.
Cantik baju nikah.. putih bersih berseri2 gitu.

Yang ni plak receptionnya.
Jejak kasih ngan kawan universiti.
Lama giler tak jumpa. Tau2 ada isi..
nak masuk 3 dah anak, badan maintain cam dolu2 :)

Mr & Mrs Nizal..
nama korang dua pun dah seakan2
Niza & Nizal. pandai ko pilih hehe

Abaikan perempuan gemok kaler maroon tu.

Selamat Pengantin Baru Sahabatku Darniza dan suami.
Semoga hubungan kalian berkekalan
dan berbahagia hingga akhir hayat.

Monday, January 24, 2011

Comel kan

Smalam aktiviti kami hanya berjalan2 kat OU.
Lunch kat Teppanyaki.
Dah penat pusing2 new wing old wing.
Gi minum petang kat Charm.
Hanya makan rojak buah je.

Sesi bergambar ngan daddy.
Akak Zara tido.

Lihat bling bling kat kakinya

Ni kasut Aliah yang pertama kalinya.
Bukan beli smalam ye.
Smalam hanya window shopping dan makan2 aje :p

Motip entry ni nak tunjuk kasut Aliah je hihihi
Comel kan kan kan!!

Sunday, January 23, 2011

Yabedabedu


Dengan rasminya, harini diriku telah berjaya melangsaikan hutang credit card.
Bukan saje settle hutang, tp kali ni terus tutup..
tak de dah credit card nih.
Paksakan diri gak bayar habis.
Sblom ni dok tangguh nanti nanti, last2 tak gak bayar.
Kalini pejam mata, bayar yang beriban2 tu huhuhu

Sblom tutup akaun tadi, redeem saki baki points yang ada.
Dapat la shopping voucher dan petrol voucher.
Nak gak berkait ngan shopping gak kan.. haha

Rasa ilang beban sudah.. syukur alhamdulillah
Jadi mari kita berjimba hihihi

Saturday, January 22, 2011

Online Shopping

Baru je kata awal bulan dah puasa shopping.
Tapi dah batal puasa tu, secara tak sengaja :p
Diriku telah menghabiskan duit dgn menyopping online.
Shopping kat mall ngan shopping kat web tak sama kan.
haha alasan, padahal mmg tangan ni dok gatal je
klik sana sini nak beli macam2.

Jadinya diriku telah membeli.

Ini untuk en asben


Tuk puan blog


Dan tak lupa tuk princess2x


En asben tak jadi nak marah,
sbb ada barang tuk dia,
dan pasti kami semua ada.

Okay kali ni betul2 puasa dari shooping kat mall
dan shopping kat online.
Harap2 dapat bertahan selama 2 bulan.. hahaha
Sekian, terima kasih.

Friday, January 21, 2011

Wardrobe Si Akak

Baru habis sikit mengemas baju2 akak Zahra yang dah tak muat.
Punya la lama tak tgk wardrobe dia.
Sejak lahir sampai la ni baru rajin nak kemas.
Nampak giler pemalas mummy dia hahahaha

Kemas punya kemas, skali tgk tinggal separuh je baju dia yg bole pakai.
Aduhai sikitnya. Apakah??!!


Berpeluh2 gak la wat keje ni.
Susun, lipat, simpan..
Baru wardrobe anak, lom mummy & daddy punya lagi :(

Hmm...yang tak muat tu, semuaku sumbat dlm storage bag.
Ada la dekat 50 lebih helai semuanya. huhu
Nasib muat dlm satu bag je.
Senang nak menyimpan.
Tapi, ni baru baju2 jalan dia je.


Baju umah yang tak muat, tak kemas lagi ni.
Masih bersepah lagi kat lantai huargghhhh



Harus pasni sesi meyopping, tuk memenuhkan almari Zahra.
En Suami sila standbykan duit anda yer.

Tuesday, January 18, 2011

1 Day Out

1 Day Out at One Utama.
Pegi dah lambat, makanya byk game dah tutup.
Padan muka hihihi

Ada byk game dorang organize, yg pastikan semuanya adalah FREE.
Masuk entrance tu dorang bagi goodies bag.
Dlm tu ada face towel (kot basah peluh2kan), ada air,
ada dapat toys little pony (girl), transformers (boy).

Game2 ni bukan tuk budak2 je, mak dan bapak budak pun ada gak.
Macam Water Balloon War, Flying Fox, Bungee Kickoff bla bla bla.



Gambar bawah ni tempat mainan budak2.
Kat situ pun ada Body Art, Fish Adoption, dan tempat berpicnic.

Aqua Sphere

Air Borne & Space Slide

Ni Bumber Boat, Zahra beria2 nak naik.
Bole je naik, tapi masalahnya dia nak mummy pun naik sama.
Giler ke hape.
Mau tenggelam ai dok dlm tu, berat sangat hahahah

Sian dia, suh pegi naik, dia taknak sorang2.
huhuhu nanti la suh daddy beli boat tu kan,
main kat swimming pool umah je sudah.

Monday, January 17, 2011

Wisdom Teeth



Rasa nak demam, gara2 gigi bongsu blah kanan bawah nak naik.
Gusiku bengkak, nak makan pun susah.
Itu baru satu naik, ada lagi 3 tak naik lagi,
mau pengsan huarghhhhh
Dah umur 30 pun tak habis2 lagi gigi keluar hihi


Article from www.webmd.com

Wisdom teeth are the third and final set of molars that most people get in their late teens or early twenties. Sometimes these teeth can be a valuable asset to the mouth when healthy and properly aligned, but more often, they are misaligned and require removal.

Wisdom teeth present potential problems when they are misaligned - they can position themselves horizontally, be angled toward or away from the second molars or be angled inward or outward. Poor alignment of wisdom teeth can crowd or damage adjacent teeth, the jawbone, or nerves. Wisdom teeth that lean toward the second molars make those teeth more vulnerable to decay by entrapping plaque and debris. In addition, wisdom teeth can be entrapped completely within the soft tissue and/or the jawbone or only partially break through or erupt through the gum. Teeth that remain partially or completely entrapped within the soft tissue and /or the jawbone are termed "impacted." Wisdom teeth that only partially erupt allows for an opening for bacteria to enter around the tooth and cause an infection, which results in pain, swelling, jaw stiffness, and general illness. Partially erupted teeth are also more prone to tooth decay and gum disease because their hard-to-reach location and awkward positioning makes brushing and flossing difficult.

How Do I Know if I Have Wisdom Teeth?Wisdom teeth present potential problems when they are misaligned - they can position themselves horizontally, be angled toward or away from the second molars or be angled inward or outward. Ask your dentist about the positioning of your wisdom teeth. He or she may take an X-ray periodically to evaluate for the presence and alignment of your wisdom teeth. Your dentist may also decide to send you to an oral surgeon for further evaluation.

Your dentist or oral surgeon may recommend that your wisdom teeth be extracted even before problems develop. This is done to avoid a more painful or more complicated extraction that might have to be done a few years later. Removal is easier in young people, when the wisdom teeth roots are not yet fully developed and the bone is less dense. In older people, recovery and healing time tend to be longer.

How Are Wisdom Teeth Removed?The relative ease at which your dentist or oral surgeon can extract your wisdom teeth depends on their position. Your oral health care provider will be able to give you an idea of what to expect during your pre-extraction exam. A wisdom tooth that is fully erupted through the gum can be extracted as easily as any other tooth. However, a wisdom tooth that is underneath the gums and embedded in the jawbone will require an incision into the gums and then removal of the portion of bone that lies over the tooth. Oftentimes, for a tooth in this situation, the tooth will be extracted in small sections rather than removed in one piece to minimize the amount of bone that needs to be removed to get the tooth out.

Sunday, January 16, 2011

Baby Besar

Mengalahkan adik dia.
Sangat mengada hihi


Friday, January 14, 2011

Disney On Ice - Worlds Of Fantasy

Kawan2.. jom kita pegi tgk.
Kali ni ada feveret Zara,
Tinker Bell n Mermaid.

Tahun lepasnya entry

Sape yang baik hati nak bagi VIP seat. hihihi

prworldwidelive
TicketPro






Thursday, January 13, 2011

Majulah sukan untuk...

Buat pertama kali, hari dating sedunia kami
adalah bersukan.. :)

Tetiba en asben hulur raket semalam,
ajak main badminton.
Punyala pancit giler, rasa nak pitam.
Kena buli habis ngan zaf.
Nasib tak muntah hijau hahaha





Skarang badan sakit-sakit...
tangan kaki lenguh lenguh.
Kesimpulannya semua la sakit.

huh dah la harini ada presentation ngan customer.
Senget2 dah aku ni.. hampeh tul.

Okay Majulah Sukan untuk KURUS.. yeahhh

Wednesday, January 12, 2011

Pengubat Stress

Skang ni asik balik umah lambat.
Byk giler keje, badan penat otak pun jem.

Malam semalam lepak ngan anak2 kat bilik.
Daddy biasala keje.. kul 2-3am baru balik :)
hmm bila bersama ngan anak2 ni..
dari penat dan stress, terus ilang semuanya.

Ni la gelagat Aliah masa kami berguling2 kat atas katil.

Susah la nak main ngan caterpillar senget camni.


Berusaha gigih tuk memusingkan badannya

Mummy bukannya nak tolongkan.

Yeah, setelah berhempas pulas.

Ha baru la senang nak main.

Dah penat dan puas main, terus landing.


Akak Zahra plak sibuk main gamenya.

Thursday, January 6, 2011

Social Network

Gigih mendelete semua akaun-akaun social ni.
Bukan ape, dah tak pakai.
Delete segala info dan gambar2.
Tapi sblom tu jenuh nak pikir username & password.
Nampak sangat dah tak bukak kan.

Akaun2 ni semua masa muda remaja.
Asal ada je mendaalah ni confirm register.










Skang ni cukup la maintain satu je.


Wednesday, January 5, 2011

Overnight di KL

Kami dapat voucher free.
2D1N kat Seri Pacific Hotel, KL.
Tak pernah2 kami tido hotel kat kl,
tapi dah bagi free pegi aje la kan.


Kami sampai pun dah tengahari. (huh jauh perjalanan ahaha)
Perut dah lapar, terus terjah Zende Restaurant hotel ni.
Kat sini takde la makan free, tapi dapat la 15% disc.
Jadila kan dari takde.

Cam biasala, ai sibuk nak amik gambar.
Daddy dlm malas2, pandang gak camera kan hihi
Walaupun muka ketat, ya ampun :)


Kami order yg direkemenkan oleh chef.
Nasi Ayam Hainan.
Takde la sedap sangat.
Tak leh lawan yang kat jalan bukit bintang :)


Mee Rebus.
Tersangatla pedas, tapi mmg sedap.
Letak udang, sotong punya la banyak.
Pastu sendiri mau ingat, gatal2 badanku.
Allergic seafood yer kawan2.

Dlm kami tgh kusyuk makan,
Aliah pun makan gak..
dia sibuk makan ladybirdnya itu.

Perut sudah kenyang, hati pun senang.
Gerak ke bilik plak.
Ni la rupa bilik tuk satu malam.
Tak besar tak kecik just nice.
Bilik mengadap The Mall.
Cuma katil je tak bape besar.
Takpela satu malam je pun.

Akaknya masuk2 dah mintak cartoon.
Nasib ada disney channel.
Adoii kat umah katun, gi hotel pun katun.

Petang gi Cold Storage, The Mall
cari jajan tuk mengunyah.
hmm yang pasti kami semua sangat seronok.

Aliah pun suka dapat jalan2 kan..
KL pun KL lah.. hihihi

Suka pd Williams, front desk.
Very bery helpful dan servicenya tiptop.
Terasa spt VVVIP plak :)