Thursday, February 25, 2010

Degil Maghrib

Kelmarin ai bergaduh ngan zara..
hahahaha mummy gado ngan anak..giler betul.
Takde la gado pukul bagai.. mulut ai je bebel2 geram.

Ni semua gara2 dia taknak tido.
Jam dah kul 11pm, dia bole lagi kusyuk main game.
Tapi tak leh salahkan dia 100%, sbbnya dia ikut mummy n daddy nya yg taik game. :p
Daddy nye tak bole idup kalau takde PS3.. mummy nya layan Nintendo. huhuhu

Sampai 2 kali ai rampas Nintendo kat tangan dia..mengamuk bagai nak rak.
Tak henti2 nangis..terpaksa bagi balik.
Ai ni dah terkebil2 bijik mata ngantok. Rasanya sampai terlelap jap.
Tau2 je..dia surrendar bagi Nintendo tu kat ai. Penat agaknya.
Plus dah melalak sblom tu..terus tido. huhuhu

Sempat lagi ai snap pic dia.. dari tutup lampu.
terpaksa bukak lampu nak amik gambar punya pasal ;)
Yang pasti kusyuk tu main game, tak pandang camera langsung.
Zara oh Zara

Wednesday, February 24, 2010

Iklan Digi

Actually suka ngan lagu iklan Digi ni.
Rentak dia wat kita nak nari sama. catchy kan hihi
Ape iklan yg korang suka..share la ngan daku.




Jom kawan2 kita layan dipagi hari.

DiGi PrePaid – Mudah Saja

ke sini sana..
jom bergembira..
pasti segalanya.. mudah saja..

terus menyanyi..
sepuas.. sepuas hati..
pasti segalanya.. mudah saja..

satu dua tiga..
menari bertenaga..
pasti segalanya.. mudah saja..

borak lama-lama..
hilangkan rasa hiba..
pasti segalanya.. mudah saja..

Wednesday, February 17, 2010

Ticker

Updated**
wah wah wah tak sangka ramai kawan2 bloggerku preggy jua.
tahniah dari ai tuk anda semua.
xspecially AYU, LIYA, FYNNAZ, ZZANA, WATIE take care ye kawan2.
sama2 la kita countdown tuk anak yer. InsyaAllah semuanya dlm keadaan baik.
tahun rimau anak kita hihihi
sape lagi yg join the club congratss again from me!


Dah update my Lilypie dlm blog tuk reminder =)

Buat masa ni
- Pinggang sakit
- Makan tak bole dlm amount byk, kalau tak mula rasa mual.
- Muntah tak sangat, kalau kira baru 4 kali.
- Kepala slalu pening.
- yang paling teruk skali MALAS YANG MELAMPAU hihihi.
terima kasih pada en suami yg byk wat kan keje umah.



Lilypie Pregnancy tickers

Friday, February 12, 2010

Bracelets

Reward untuk diri sendiri,
hasil dari duit Bonus.

Kali ni tak beli handbag atau kasut.
Walaupun sblom ni dah belek menatang semua ni kat setiap butik :p

Star collection from Mont Blanc.
Mont Blanc website



Cuti panjang ni nak beli kan tuk Zara plak,
kat Thomas Sabo.

Thursday, February 11, 2010

No Plastic Bag Day!




Kalau korang prasan sejak last month Negeri Selangor lancarkan
"No Plastic Bag Day"
Hari Taknak Beg Plastik ni setiap hari Sabtu.
So sesapa yg shopping hari Sabtu sila bawak beg sendiri yer.
Tapi kalau nak jugak plastik bag kena la bayar 20sen satu.

“No Plastic Bag Day” at Tesco
“No Plastic Bag Day” at Giant
Selangor State Government’s “No Plastic Bag Day” Campaign
“Bring Your Own Bag” at Sunway Carnival
“Bring Your Own Bag – It’s Just Got Better” at Sunway Pyramid
“No Plastic Bag Day” at JUSCO
“No Plastic Bag Day” at Guardian


Marilah kita bersama2 sokong menghijaukan bumi kita =)

Monday, February 8, 2010

I Love KD!

Opss, bukan Kris Dayanti
tapi Kota Damansara hihihi

Ada byk lagi, xspecially tang makan.
Sebab tu la membulat badan ni.

logo2 ini dibantu oleh cik Google. TQ.
(tempek mana yg ingat je)


Dekat ngan Mutiara Damansara (Ikea, The Curve, Ikano, Tesco)
dan DU (1Utama), dan BU jua.

Kita mesti la suka dan bangga ngan tempat kita tinggalkan.
Jiran sekawasan Momguess, Annapeje, Farah, Imah korang baik setuju ngan kata2 ku ini hihihi

Thursday, February 4, 2010

Owh tidakkk


Pregnant kali ni, mencanak2 plak jerawat naik..
xspecially kat blakang badan.
skang ni naik kat muka plak huhuhu.
meriah betul jerawat ni wat party.
time pregnant kan zara takde plak.

korang pregnant ada kena camni tak.

Monday, February 1, 2010

Kemalasan berganda

**updated

pada yang wish tahniah/congrats tu maseh yer.
ape yg korang agak tu tepat skali.
korang ni mmg bole jadi nujum mak belalang. terror sungguh hihi


~pic googled~

saya dalam mood malas skarang ni.
sbb tu la blog pun dah macam ape.. kejap update kejap tak.

kepala asik pening, sakit pinggang, sakit breast huhu
perot asik lapar, tapi tekak takde selara nak makan.
kalau makan pun, 1/2 jam lapar balik.
adohai perot tong ke ape ni..gilos.
semalam jalan2 kat Garden ngan MidValley takde mood, sakit kaki dan penat badan.
kelmarin plak gi swimming, tetiba betis cramp.. nasib tak lemas.


blog korang tetap ai datang melawat, baca pun cam2 tu je.
ada tinggalkan komen ada tak.
sorry ye kawan2. daku tidak lupakan kalian ;)

baru prasan bulan lepas,ada 7 entry je..
sikit bebenor hah.. nampak sangat malas ya amatkan.
cepat la seru rajin ni datang balik.

p/s: bulan lepas dapat 2 berita gembira. Berbaloi2x.. alhamdulillah, syukur kepadaNya =)